Община Шабла подписа договора за финансиране на проект ROBG-407 „Възстановяване на уникалното общо културно наследство и насърчаване на съвместния туристически продукт „Хаманджия – първа цивилизация на Стара Европа” по Програма ИНТЕРРЕГ V-A Румъния-България 2014-2020 г.

На 26.07.2018 г. /четвъртък/, в Регионалния офис на Програма ИНТЕРРЕГ V-A Румъния-България 2014-2020 г. в Кълъраш, РРумъния, бе подписан договора за финансиране на проект ROBG-407 „Възстановяване на уникалното общо културно наследство и насърчаване на съвместния туристически продукт „Хаманджия – първа цивилизация на Стара Европа”. Община Шабла е партньор по проекта с град Чернавода, Румъния.

Г-н Мариян Жечев подписа договора за финансиране, тъй като община Шабла е водещ партньор по проекта, а г-н Ливиу Негоицъ – кмет на град Чернавода, РРумъния, подписа договора за национално финансиране.

По проекта се предвижда разработване на археологическия комплекс в село Дуранкулак като съвременна туристическа дестинация и популяризиране на културата Хаманджия. Основните дейности, които са заложени по проекта са: разширяване на паркинга, изграждане на билетен център, укрепване на пешеходна алея; разширение на посетителския център; укрепване на средновековната стена; изграждане на ново покритие на храма на Кибела; разширяване на пешеходната алея на острова; изграждане на 3 погледни площадки – места за почивка и наблюдение на птици и околността; широк набор от маркетингови дейности и др..

Общата стойност на проекта е в размер на 1 494 037,70 Евро, като одобрената безвъзмездна финансова помощ за община Шабла е в размер на 830 425,72 Евро, а за град Чернавода е в размер на 663 611,98 Евро. Съфинансирането от страна на партньорите е в размер на 2% от стойността на одобрената им безвъзмездна финансова помощ по проекта. Срокът за изпълнение на договора за финансиране е 36 месеца, считано от 27.07.2018 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed

Меню
Skip to content